Stanari: Do 11. maja javni poziv za dodjelu plastenika za materijalno ugrožene i mlade

Srna
Stanari: Do 11. maja javni poziv za dodjelu plastenika za materijalno ugrožene i mlade

STANARI - U Stanarima je do 11. maja otvoren javni poziv za dodjelu plastenika površine 100 metara kvadratnih sa pratećom opremom putem sufinansiranja, koji se realizuje u okviru projekta "Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima".

Sporazum o saradnji na realizaciji projekta u martu su potpisali predstavnici opštine Stanari i humanitarne organizacije "Muslim aid Sarajevo", sopšteno je iz Opštinske uprave Stanari.

Pravo na učešće u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja opštine Stanari koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište u posjedu članova uže porodice, kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup, u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Od podnosioca zahtjeva se očekuje da ima mogućnost navodnjavanja plastenika, da sufinansira 20 odsto od nabavne cijene plastenika sa pratećom opremom odnosno 547,80 KM, kao i da obavezno prisustvuje edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje u trajanju od dva dana.

Nosilac aktivnosti vezanih za realizaciju projekta je Komisija za dodjelu plastenika koju imenuje načelnik opštine i koji daje saglasnost na predloženu rang listu kandidata. Obrasci zahtjeva i izjave mogu se preuzeti u šalter sali opštine Stanari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana