Srpčanke uručile skromnu donaciju manastiru Osovica

D. J.
Srpčanke uručile skromnu donaciju manastiru Osovica

SRBAC - Članice Udruženja žena iz Srpca uručile su novčani prilog za spomenik majkama koji niče u krugu manastirskog kompleksa Osovica.

Predsjednica tog udruženja Vesna Smiljanić kaže da svojim skromnim doprinosom žele da podrže izgradnju ovog kompleksa sa šetalištem za koji kaže da će biti jedinstven.

- Prilog koji smo uručili nije veliki, ali je simboličan jer smo i mi nečije majke, bake, kćerke ili supruge i zahvaljujem bratiji manastira sa arhimandritom Teofilom na čelu što će izgradnjom ovog spomenika ukazati čast svim ženama ovog svijeta - rekla je Smiljanićeva.

Prema njenim riječima, udruženje stalno širi ponudu vlastitih proizvoda koji su odnedavno dostupni i kupcima u Prijedoru.

- Pored “Krajiške kuće” u Banjaluci i “Kuće Lijevča i Potkozarja” u Gradišci, proizvodi naših domaćica se odnedavno mogu kupiti i u “Potkozarskoj kući” u Prijedoru. U ponudi su domaći pekmezi, ljuti džemovi, medenjaci, ulja od kantariona i lavande, razne kreme i druga kozmetika. U ove tri kuće imamo izloženih više od 20 proizvoda i svi su prošli potrebne analize i pokazali besprijekoran kvalitet - istakla je Smiljanićeva.

Udruženje žena Srbac se priprema i za predstojeći “Urban fest” na gradskom trgu koji organizuju 28. jula. Smiljanićeva kaže da je ovaj muzički događaj poseban jer okuplja sve generacije.

- Biće ovo još jedno sjajno druženje na kojem ćemo ugostiti bendove iz Srpca i Banjaluke, a očekujemo, kao i ranijih godina, posjetioce “od sedam do 77 godina”. Pripremićemo bogatu ponudu slanih i slatkih jela po simboličnim cijenama u vidu roštiljskih specijaliteta, kolača, fritula, kuvanog kukuruza, domaćih sokova i drugih poslastica i pozivam sve da nam se pridruže - istakla je Smiljanićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana