Srpčanin prodaje auto da pomogne u liječenju dječaka

Dejan Jovičić
Srpčanin prodaje auto da pomogne u liječenju dječaka

SRBAC - Kako bi pomogao petogodišnjem Igoru Gužviću iz Vlaknice kod Srpca, koji ima težak oblik autizma, dvadesetsedmogodišnji Srpčanin Bojan Kresojević odlučio je da polovinu novca od prodaje automobila odvoji za liječenje dječaka.

Vidjevši na društvenim mrežama da Udruženje građana “Cezar”, u saradnji sa nevladinom organizacijom “Milenijum” planira organizovati humanitarno veče za Igora, mladi Srpčanin je poželio da na ovaj način pruži podršku kako bi se što prije obezbijedio novac za terapiju.

- Automobil ne vozim već neko vrijeme pa sam još ranije odlučio da ga prodam, a kada sam saznao za akciju nisam se dvoumio da od tog prihoda odvojim pola iznosa za malog dječaka. Čak nisam na početku ni znao o kome se radi, a poslije sam shvatio da poznajem njegovog oca. Moji motivi su isključivo humani i jednostavno sam osjetio potrebu da pomognem ovoj porodici u nevolji koja ih je zadesila - rekao je Bojan.

Ističe da je “opel vektra”, koju je ponudio na prodaju, u dobrom stanju i da su ga već kontaktirali zainteresovani kupci.

- Vozilo je staro 17 godina, a relativno skoro je urađen mali i veliki servis i stavljena nova turbina na koju ima garancija godinu dana. Posjeduje dosta prateće opreme i moja procjena je da vrijedi oko šest hiljada KM. Nadam se da će biti zainteresovanih i da ću u uspjeti u svom naumu - rekao je Bojan, koji je završio srednju školu za automehaničara i radi u firmi “Atom kompani”.

Izvršna direktorica “Cezara” Tanja Šnjegota pohvalila je Bojanov gest i pozvala sve sugrađane koji su u mogućnosti da kupovinom ulaznica pomognu humanitarno veče “Srcem za Igora” koje je planirano 20. septembra u 19 časova u Domu kulture “Uglješa Kojadinović”.

- Terapija za Igora stiže iz Rusije i veoma je skupa te za otprilike dva mjeseca korišćenja iznosi 1.600 evra. Saznali smo od roditelja da veoma teško dolaze do sredstava i da su iscrpili sve finansijske mogućnosti pa smo odlučili da se priključimo. Uspjeli su nekako doći do novca za terapiju koju trenutno prima, a ostalo je još da se obezbijedi nekoliko doza - rekla je Šnjegota.

Prema njenim riječima, njihovi volonteri trenutno prodaju ulaznice u gradu i javnim preduzećima i ustanovama.

- Dobro će nam doći i potencijalne donacije od privatnih firmi i pojedinaca i nadam se da ćemo svi zajedno pokazati da imamo veliko srce i da smo jedinstveni onda kada je to najpotrebnije - istakla je Šnjegota.

Podrška

Pomoć Igoru Gužviću ranije su pružili i njegovi drugovi iz vrtića “Naša radost” iz Srpca koji su izrađivali ukrase na kreativnim radionicama, a njihovom prodajom na izložbi povodom vaskršnjih praznika prikupili su dio sredstava. Podršku je pružilo i Udruženje žena iz Srpca koje je na osmomartovskom sajmu u centru grada prikupilo 820 KM donacijama članica udruženja i drugih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana