Srpčanin Nebojša Šarić upecao soma od 33 kilograma

D. J.
Srpčanin Nebojša Šarić upecao soma od 33 kilograma

SRBAC - Strastveni ribolovac Nebojša Šarić iz Kaoca ostvario je tokom vikenda najveći ulov u svojoj karijeri, kada je ploveći Vrbasom, kod ušća u Srpcu, uspio da upeca soma teškog čak 33 kilograma i dugačkog 170 centimetara.

Do nesvakidašnjeg trofeja stigao je potpuno neočekivano, jer je izašao da se provoza čamcem i tada je primijetio većeg soma u jednom brzaku.

- Otišao sam kući poslije toga, završio obaveze i nakon toga se vratio, a som je i dalje kružio na istom mjestu. Polako sam prišao čamcem na poziciju da što manje uznemirim ribu. U drugom zabačaju mi je uzeo varalicu i borba je počela - priča Nebojša koji je i član Sportsko-ribolovnog udruženja “Bistro” iz Srpca. Odmah je znao da je u pitanju pravi kapitalac, jer ga nije mogao kontrolisati, iako je imao jak pribor.

- Bio sam sam u čamcu i shvatio sam da ću se teško s njim izboriti. Odlučio sam da odvežem sidro i krenem za somom. Stalno se podvlačio pod čamac. Napokon se umorio i tada sam ga dočekao sa kukom - kaže Nebojša koji je u aprilu prošle godine upecao soma od 20, a u januaru ove godine od 15 kilograma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana