Srpčanin Gojko Basurić stigao do Ostroga nakon 480 kilometara pješačenja

D. J.
Srpčanin Gojko Basurić stigao do Ostroga nakon 480 kilometara pješačenja

SRBAC - Nakon 14 dana pješačenja Srpčanin Gojko Basurić stigao je za vikend u manastir Ostrog, gdje se poklonio moštima Svetog Vasilija.

Ovaj odvažni mladić krenuo je iz Srpca 27. juna i pješice prešao 480 kilometara, čime je završeno njegovo drugo hodočašće u posljednje dvije godine. Gojko kaže da je put bio veoma naporan jer su temperature dostizale i do 39 stepeni, zbog čega je pješačio uglavnom ujutru. Posljednja dva dana bila su mu najteža jer je bio pomalo iscrpljen, ali je hrabro izdržao do kraja.

- Kako sam se bližio cilju, bio sam sve umorniji, ali adrenalin koji je proradio motivisao me da idem dalje. Dan pred dolazak je bio najveći izazov jer sam za 13 časova prešao čak 52 kilometra po tropskoj vrućini. Noge su bile sve teže, ali me nisu izdale - priča Gojko. Dva dana je proveo u manastiru, koji je izgrađen u stijeni na 900 metara nadmorske visine i koji svakog vjernika ostavlja bez daha.

- Osjećaj mira i spokoja zaista je jedinstven. Jak utisak na mene je ostavilo pješačenje od Donjeg do Gornjeg manastira, što je takođe malo hodočašće, a pri usponu sam sreo dvije porodice iz Srpca, što me je jako obradovalo - kaže Gojko.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana