Srpčanin Dragan Sekulić živi svoj glumački san u Beogradu

Dejan Jovičić
Srpčanin Dragan Sekulić živi svoj glumački san u Beogradu

SRBAC - Za svakog mladog glumca važno je da na početku karijere što više radi i neprestano se usavršava, a kada postane član neke pozorišne kuće to daje određenu sigurnost i motivaciju da se lakše nosite sa budućim izazovima.

Ovo su riječi talentovanog Srpčanina Dragana Sekulića (30) koji iza sebe ima nekoliko zapaženih uloga u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Sekulić koji je diplomirao glumu 2018. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Biljane Mašić, već dvije godine aktivno je prisutan u jednoj od najvećih ustanova kulture u Srbiji, koja je nedavno proslavila 155 godina postojanja, a priznanje za njegov dosadašnji rad nedavno je stiglo u vidu stalnog radnog odnosa u sektoru Drame.

- Od trenutka kada sam potpisao ugovor još nisam potpuno svjestan toga. U meni se miješaju zadovoljstvo i radost, ali i izvjesna doza straha u smislu da opravdam očekivanja i da nastavim dalje da se razvijam. Kada si mlad, nemaš angažman i stalno zaposlenje, teško je doći do predstava tako da je to za mene važan korak za budućnost - rekao je Sekulić.

Za sada ima četiri predstave na repertoaru Narodnog pozorišta, a to su: “Godine vrana” po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića, “Magbet” Viljema Šekspira u režiji Jagoša Markovića, “Ribarske svađe”, po tekstu Karla Goldonija u postavci Ane Tomović i “Naš razred”, po tekstu savremenog poljskog pisca Tadeuša Slobođaneka i u režiji Tanje Mandić Rigona sa kojom su prošle godine u Banjaluci osvojili nagradu za najbolju predstavu, nagradu publike i nagradu za najboljeg glumca i mladu glumicu.

- Prije nekoliko dana nastavili smo rad na novoj predstavi “Mister dolar” Branislava Nušića, u režiji i adaptaciji Miloša Lolića i izuzetno mi je drago što imam čast da radim sa njim, jer je on jedan od naših najboljih reditelja, koji živi u Beču, a radi u regionu, Njemačkoj i Austriji, tako da sam presrećan - rekao je Sekulić.

Ističe da je njegova prva profesionalna uloga bila 2016. godine baš u Narodnom pozorištu u Beogradu, a riječ je o predstavi “Elektra” po tekstu Danila Kiša koja je adaptacija istoimene Sofokleove tragedije.

- To je bio moj prvi susret sa profesionalnim pozorištem, a ako govorimo o nekoj ulozi sa početka karijere koja mi je bila draga, izdvojio bih diplomsku predstavu reditelja Maksima Miloševića koju smo postavljali u Teatru “Vuk” na Zvezdari. Što se tiče narednih aktivnosti u ovoj našoj branši nije moguće nešto planirati na duže staze i kako Hamlet kaže: “Biti spreman, to je sve”, tako da se trudim da što spremnije dočekam naredne momente - rekao je Sekulić koji je do sada nastupao na pozorišnim festivalima u Moskvi, Bukureštu, Skoplju i drugim evropskim gradovima, a neke od njih su i nagrađivane.

Pored napornih proba koje traju i do četiri sata dnevno uspije pronaći slobodnog vremena koje najčešće iskoristi za muziku i sport.

- Prošle godine sam počeo da sviram bas gitaru, dobro mi ide i sve više sam zaluđen tim instrumentom. Svirao sam i ranije u srednjoj školi, ali se to izgubilo kad sam došao na fakultet. Međutim, kada sam dobio gitaru na poklon sve se promijenilo. Ponekad odem i na fudbal, košarku i tenis, sportski sam tip, jer sam dugo igrao fudbal tako da ću i za to sigurno uvijek naći vremena - kaže Sekulić.

Priznanje

Dragan Sekulić vodi porijeklo iz Bardače kod Srpca, a na prošlogodišnjoj akademiji povodom krsne slave i Dana opštine Srbac, nagrađen je Zahvalnicom opštine.

- To mi mnogo znači, jer imam osjećaj da ljudi koji tu žive primjećuju moj rad. Ne mogu, niti želim da zaboravim odakle sam i nadam se da ću se u budućnosti odužiti svojim sugrađanima u smislu da ponekad odigram neku predstavu - rekao je Sekulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana