Srebrenica: U ustaškom masakru ubijeno više od 250 Srba

K. Ć.
Srebrenica: U ustaškom masakru ubijeno više od 250 Srba

Srebrenica - Služenjem parastosa kod spomen-kosturnice i odavanjem pošte žrtvama ustaškog zločina juče su u Srebrenici obilježene 73 godine od stradanja više od 250 srpskih civila koji su drugog i trećeg dana pravoslavnog praznika Trojica ubijeni u Srebrenici i Zalazju.

Cvijeće kod spomen-ploče koja je postavljena prošle godine položile su delegacije Boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila te delegacija opštinskog rukovodstva.

Miloš Nikolić čiji je djed Jovo sa snahom Vasilijom i jednom petočlanom jevrejskom porodicom ubijen u svojoj kući, ispričao je da su jedinice natporučnika NDH Josipa Kurelca ubijele sve Srbe koji su zatekli u kućama.

- Stradale su cijele mnogočlane porodice Stevanović, Krstić… Ubijeno je pet članova porodice pekara Ostoje Stevanovića kao i 15 civila iz srebreničkog sela Brežani koji su se tog dana zatekli u Srebrenici. Među ubijenim nije bio nijedan vojnik, a civili su ubijani svirepo na različite načine - rekao je Nikolić.

Ubijeni su potom djelimično zatrpani u jami u blizini današnje policijske stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana