Srebrenica: Stambeni kontejneri za 25 korisnika

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA- Opština Srebrenica objavila je danas spisak od 25 osoba kojima će biti dodijeljeni stambeni kontejneri s ciljem podsticaja razvoju ruralnih područja, širenja poljoprivredne proizvodnje i povratka interno raseljenih porodica na svoja seoska imanja.

Proizvođač kontejnera je srebrenička kompanija "Ekonomik grupa" od koje je u prethodne tri godine kupljeno i sa istim ciljem korisnicima podijeljeno više od stotinu stambenih kontejnera u kojima borave u toku poljoprivredne sezone, odnosno berbe maline i drugih poljoprivrednih radova.

Kontejneri su površine 14,8 metara kvadratnih i sastoje se od jedne prostorije i kupatila, a opremljeni su vodovodnim i elektro instalacijama. Dodjeljuju se u trajno vlasništvo.

Građevinski kontejneri se dodjeljuju domaćinstvima kojima nije obnovljena imovina na selu, a obrađuju imanja, imaju zasade maline ili drugih poljoprivrednih kultura. Sredstva za nabavku kontejnera obezbjeđuje opština Srebrenica.

Na ovaj javni poziv mogle su se prijaviti osobe koje imaju boravište i zemljište na području ove lokalne zajednice i koje nisu koristile donacije za obnovu stambenih jedinica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana