Srebrenica: Smanjuje se broj inficiranih, ublažene mjere zaštite

Srna
Srebrenica: Smanjuje se broj inficiranih, ublažene mjere zaštite

SREBRENICA - Štab za zaštitu i spasavanje opštine Srebrenica danas je ocijenio da je epidemiološka situacija u ovoj opštini zadovoljavajuća budući da se smanjuje broj inficiranih virusom korona, te ublažio mjere epidemiološke zaštite na području ove lokalne zajednice.

Štab je mjere uskladio sa republičkim koje se odnose na okupljanje do 100 osoba na javnim i 50 na privatnim skupovima, te dozvolu muzike uživo na otvorenom i rad ugostiteljskih objekata do ponoći.

Odobrena su i sportska takmičenja uz prisustvo publike, ali uz epidemiološka ograničenja koja su još na snazi.

Prema saopštenim podacima, na području srebreničke opštine trenutno su aktivna četiri slučaja zaraze, sedam osoba je pod nadzorom u kućnoj izolaciji, a od početka pandemije preminulo je ukupno 12 lica od virusa korona.

Službenik u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srebrenica Uglješa Stojanović rekao je Srni da je do sada u ovoj ustanovi 150 osoba osoba primilo prvu dozu vakcine, a 83 su i revakcinisane.

"Danas ćemo obaviti vakcinisanje 35 i sutra 40 starijih osoba ruskom vakcinom žsputnjik vež, a od idućeg utorka počinjemo vakcinisanje na području Skelana, gdje ćemo vakcinaciju obavljati kineskom vakcinom žsinovakž jer ćemo dobiti 200 doza te vakcine", precizirao je Stojanović.

On je istakao da je znatan broj stanovnika ove opštine koji imaju dvojno državljanstvo ili po drugim osnovama iskoristio pravo na vakcinisanje u Srbiji, ali nisu ažurirani ti podaci, pa nije poznat tačan broj vakcinisanih u ovoj lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana