Srebrenica: Poziv za dodjelu plastenika

Srna
Srebrenica: Poziv za dodjelu plastenika

SREBRENICA - Opština Srebrenica raspisala je javni poziv za dodjelu plastenika ili folija za plastenike poljoprivrednim proizvođačima sa područja ove lokalne zajednice, uz učešće korisnika od 20 odsto vrijednosti. Površina plastenika je 31,5 metara kvadratnih, a plasteničkih folija maksimalno do 50 metara kvadratnih.

Pravo na prijavljivanje na javni poziv imaju materijalno ugrožene osobe i mladi koji se žele baviti plasteničkom proizvodnjom povrća i voća, a imaju vlastito ili zemljište pod arendom u neposrednoj blizini objekata u kojima stanuju.

Uslov za dodjelu plastenika je i da imaju mogućnost navodnjavanja, te da obezbijede 20 odsto sredstava za sufinansiranje nabavke plastenika ili folija.

Samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u srebreničkoj opštini Katarina Maksimović rekla je Srni da je u budžetu za ovu godinu obezbijeđeno 30.000 KM za ovu namjenu i nakon pristizanja zahtjeva komisija će utvrditi koliko kandidata ispunjava uslove i koliko će plastenika i folija biti obezbijeđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana