Srebrenica: Počele sportske igre mladih BiH, Grujičić otvorio manifestaciju

Srna
Srebrenica: Počele sportske igre mladih BiH, Grujičić otvorio manifestaciju

SREBRENICA - Desete "Plazma sportske igre mladih BiH" počele su danas u Srebrenici, a ovu sportsku manifestaciju otvorio je načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić. Danas su održana takmičenja u malom fudbalu, košarci i odbojci uz manji broj učesnika nego prethodnih godina zbog aktuelnih epidemiloških mjera.

"Bio je planiran bogatiji program, ali smo zbog mjera zaštite od virusa korona današnji skup i takmičenje sveli na stotinjak učesnika", rekao je Grujičić.

On je istakao da je značajno da su određeni sportski sadržaji u okviru ovih igara postali tradicija i da savremeni tereni za male sportove u ovom mjestu omogućavaju bezbjedno organizovanje ovih igara.

Portparol manifestacije Naida Abdulahović rekla je da se ove igre organizuju istovremeno u BiH, Srbiji i Hrvatskoj i da su u prethodnih devet godina okupile više od 320.000 djece i mladih koji se takmiče u deset sportskih disciplina.

Ona je najavila da će se ove godine igre održati u 42 grada u BiH, ali sa manjim brojem učesnika nego prethodnih godina zbog poštovanja epidemiloških mjera, pa će i na finalnom turniru u Sarajevu biti znatno manje učesnika.

"Plazma sportske igre mladih BiH" ove godine počele su u Srebrenici, u kojoj se dio ovih sportskih sadržaja organizuje već sedmi put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana