Srebrenica opet dobila mesnicu

Krstina Ćirković
Srebrenica opet dobila mesnicu

Srebrenica - Stanovnici Srebrenice više neće morati da odlaze u susjedne opštine kako bi kupili meso, jer je nakon više od godinu otvorena mesnica u njihovoj lokalnoj zajednici.

U  prostoru u kojem je prije godinu zatvorena jedina mesnica novi vlasnik Vekaz Nalić je, uz finansijsku podršku opštine,

ponovi otvorio njena vrata. Nalić, koji se nalazio na evidenciji Biroa za zapošljavanje, zaposlio je još jednog radnika.

- Podrška opštine je veoma važna s obzirom na to da su zaposlena dva radnika i da stanovnici neće morati ubuduće da se snabdijevaju mesom u Bratuncu i okolnim opštinama - rekao je Nalić izrazivši zahvalnost načelniku opštine Ćamilu Durakoviću koji je, kako kaže, prepoznao njegovu namjeru da pomogne ljudima koji ovdje žive. Nalić planira da otkupljuje živu stoku od srebreničkih poljoprivrednika.

Srebreničani očekuju da će novootvorena mesnica biti snabdjevena kvalitetnim mesom i mesnim prerađevinama. Očekuju, takođe, da će cijene biti prihvatljive i da će tako uštedjeti jer neće morati da ga, kao do sada, nabavljaju izvan Srebrenice.

- Meso u ovoj radnji neće biti skuplje nego u Bratuncu - poručio je Nalić istakavši da je najvažnije da će se u toj radnji moći kupiti svježe i kvalitetno meso.

Mnogi stanovnici Srebrenice su se i prije marta prošle godine, kada je zatvorena jedina mesnica, snabdijevali mesom u susjednim opštinama. Kažu da su razlozi za to bili raznovrsnija ponuda, kvalitet mesa, kao i niže cijene.

- Nadam se da će vlasnik nove mesnice privući kupce kvalitetom i da se nećemo ubuduće morati izlagati dodatnim troškovima i da za parče mesa idemo u Bratunac ili Ljuboviju - rekla je mještanka Milica Milanović.

U Srebrenici su u posljednjih nekoliko godina zatvorene mnoge zanatske, trgovačke i ugostiteljske radnje.

Zbog stalnog odseljavanja stanovništva, slabog prometa i nerentabilnosti, više ne radi pekara, obućarska, staklorezačka i još neke zanatske radnje, a katanac je stavljen i na veći broj trgovačkih i ugostiteljskih radnji, zbog čega su Srebreničani prinuđeni da usluge koriste u drugim mjestima.

Radnici

Vekaz Nalić je četvrti vlasnik, nakon rata, koji otvara mesnicu u istom objektu.

Jedina mesarska radnja u srebreničkoj opštini prestala je sa radom sredinom marta prošle godine jer njena vlasnica nije mogla da nađe kvalifikovanog mesara koji bi bio primljen u stalni radni odnos u svojoj struci.

Srebrenici nedostaje

pekara

knjižara

poslastičarnica

obućarska radnja

staklorezačka radnja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana