Srebrenica: Nema pomirenja bez potpune istine

K. Ć.
Srebrenica: Nema pomirenja bez potpune istine

Srebrenica - Prvi parastos za sve Srbe s područja Srebrenice koje su muslimanske snage ubile u periodu od 1992. do 1995. godine služen je u spomen-sobi u Srebrenici.

Prije parastosa za oko 500 ubijenih i nestalih Srba, u selu Karno obilježene su 23 godine od stradanja 21 mještanina i 13 pripadnika MUP-a RS.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović izjavio je da će ubuduće jednom godišnje organizovati centralni parastos za sve srpske žrtve iz Srebrenice, među kojima su većinom bili starci, žene i djeca.

- Optužuju se i osuđuju samo Srbi, a za zločine nad Srbima niko ne odgovara. Istina je da su ovdje stradali i Srbi, a ne samo Bošnjaci. Moramo doći do pune istine i pravde da bi se moglo govoriti o pomirenju i suživotu - rekao je Milovanović.

Mještanin Milenko Subotić ispričao je da su prilikom napada na Karno muslimanske snage iz Srebrenice uhvatile njegovog brata Radivoja, kojeg su nakon višednevnog mučenja ubili i zakopali u njivi na kraju sela. Predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Mladen Grujičić naveo da se još traga za posmrtnim ostacima 45 Srba iz Srebrenice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana