Srebrenica: Na zimovanje na Zlatibor otputovalo 100 učenika

Srna
Srebrenica: Na zimovanje na Zlatibor otputovalo 100 učenika

Srebrenica - Stotinu učenika iz Srebrenice otputovalo je danas na besplatno sedmodnevno zimovanje na Zlatiboru. Zahvaljujući saradnji i podršci opštine Čajetina srebreničkoj opštini i njenom načelniku Mladenu Grujičiću obezbijeđeno je besplatno zimovanje za najbolje i učenike iz socijalno ugroženih porodica iz srebreničkih škola u zimskom turističkom centru na Zlatiboru.

Na zimovanje je otišlo 50 srednjoškolaca, te 15 učenika Osnovne škole "Kosta Todorović" iz Skelana i 35 učenika Prve osnovne škole "Srebrenica" sa nekoliko nastavnika i profesora.


Na Zlatibor su otputovali đaci i srpske i bošnjačke nacionalnosti, kao i iz drugih konfesionalnih zajednica.

Djeca će biti smještena u hotelu, moći će da pohađaju školu skijanja i uživaju u zimskom ambijentu i sadržajima u najpoznatijem zimskom planinskom centru u Srbiji, koji se nalazi na području opštine Čajetina.

"Na ovaj način opština stimuliše učenike i dokazuje im da se prati i cijeni njihov trud i zalaganje", rekao je Grujičić Srni.

Grujičić kaže da djeca u Srebrenici godinama žive u teškim uslovima i izolovana od mnogih kulturnih i sportskih sadržaja i događaja zbog teškog materijalnog stanja, udaljenosti ovog mjesta od većih centara i devastiranosti ove sredine.

"Srećan sam što smo uspjeli da obezbijedimo zimovanje za najbolje i najsiromašnije učenike i tako ih motivišemo da nastave sa radom i još više se angažuju na postizanju što boljih rezultata u školi i u vannastavnim aktivnostima i to ćemo i dalje cijeniti i na određeni način stimulisati i nagrađivati", ističe Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana