Srebrenica: Na štandovima ćevapi, jagnjetina i bižuterija

M. Mi. foto: klix.ba
Srebrenica: Na štandovima ćevapi, jagnjetina i bižuterija

Srebrenica - Sjenu na komemoraciju i ukop žrtava u Potočarima kod Srebrenice i juče su kao i prethodnih godina bacili prodavci koji su na svakom ćošku oko Memorijalnog centra prodavali ćevape, jagnjetinu i bižuteriju.

Prodavci iz različitih gradova su od ranih jutarnjih časova stizali u Srebrenicu, a zbog njihovih štandova sve je poprimilo obilježje vašara. Na štandovima koji su bili svega stotinjak metara od Memorijalnog centra mogli su se vidjeti slatkiši, knjige, zastave, a bilo je i prodavaca koji nude ćevape, jagnjetinu, sokove i bižuteriju i razne poklone. Prodavci su istakli da su dobro zaradili i da u Srebrenicu dolaze svake godine.

Na komemoraciji su se mogli vidjeti i žene i djeca romske nacionalnosti koji prosjače, a njih je policija pokušala skloniti sa mjesta u blizini Memorijalnog centra.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković lani je obećao da će povesti računa o obilježavanju godišnjice zločina u Srebrenici navodeći da komemoracija nije vašar i mjesto za transparente i selfije. Duraković juče nije odgovarao na naše pozive, niti je nakon komemoracije davao izjave o problemu zbog kojeg prošle godine nije štedio kritike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana