Srebrenica: Međunarodni kamp mladih od 10. do 26. jula

Srna
Srebrenica: Međunarodni kamp mladih od 10. do 26. jula

Srebrenica - Međunarodna organizacija solidarnosti mladih "Emaus" ove godine će od 10. do 26. jula organizovati tradicionalni kamp za mlade iz više zemalja u Potočarima kod Srebrenice, gdje su članovi te organizacije u posljednjih desetak godina izgradili naselje za kampovanje.


Kamp se organizuje pod motom "Srebrenica, put ka novoj Evropi 2015", a osim radnih akcija na pružanju pomoći u obavljanju nekih radova starim osobama i lokalnom stanovništvu, koje učesnici kampa već nekoliko godina izvode, ove godine predviđeno je da bude priređen i muzički festival u okviru kampa.

Organizatori očekuju da će i ove godine više od 100 mladih iz više zemalja svijeta biti u kampu.

Prošle godine učesnici kampa su odredili nekoliko starih osoba i siromašnih porodica kojima će ove godine dopremiti humanitarnu pomoć i polovni namještaj.

I ove godine predviđeno je da učesnici rade na obezbjeđenju i pripremi ogrevnog drveta starim licima koja žive sama, zatim da pomažu u izvođenju nekih poljoprivrednih radova, da urede školsko igralište u Potočarima i učestvuju u još nekim radnim akcijama, a u okviru kampa posjtiće nekoliko gradova, izletišta i spomenika u Republici Srpskoj i BiH.

Kamp naselje ove organizacije u Potočarima u toku školske godine služi kao đački dom za boravak učenika iz udaljenih srebreničkih sela. Tu imaju besplatnu ishranu i prevoz do škole o trošku "Emausa", što je velika pomoć njihovim roditeljima i olakšanje djeci da redovno mogu pohađati nastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana