Srebrenica: Medicinski radnici vraćaju se na posao, ambulanta u Skelanima opet radi

Srna
Srebrenica: Medicinski radnici vraćaju se na posao, ambulanta u Skelanima opet radi

SREBRENICA/BRATUNAC - Nakon 14 dana u kućnoj izolaciji i dva negativna testa na virus korona, 10 medicinskih radnika koji su bili u kontaktu sa osobom oboljelom od virusa korona iz Skelana, među kojima i direktor srebreničkog Doma zdravlja, odjavljeni su iz izolacije i vraćaju se na posao, a danas je nakon dvonedjeljnog prekida i dvije dezinfekcije ponovo počela da radi i ambulanta u Skelanima.

Riječ je o radnicima Doma zdravlja i ambulante u Skelanima koja je u sastavu ove zdravstvene ustanove.

Uglješa Stojanović iz epidemiološke službe srebreničkog Doma zdravlja rekao je Srni da je iz kućne izolacije danas odjavljeno ukupno 18 lica, te da ih je još sedam pod zdravstvenim nadzorom u kućnoj izolaciji, a u lokalnom karantinu su još dvije osobe.

"Oboljeli pacijent iz Skelana prevezen je prije 10 dana iz Bolnice Zvornik na liječenje u Srbiju čiji je osiguranik i u srebreničkoj opštini trenutno nema oboljelih od virusa korona", pojasnio je Stojanović.

Tokom vikenda u Srebrenici je izvršena dezinfekcija prilaza, ulaza i stubišta u stambenim zgradama, kao i ulica radi prevencije pojave virusa korona na ovom području.

Na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Bratuncu dogovoreno je da, poslije jučerašnje dezinfekcije puteva i javnih površina, danas bude izvršena dezinfekcija stambenih zgrada, a nakon toga i objekata lokalnih preduzeća koja rade.

Štab je upoznat da se pod nadzorom trenutno nalazi 12 osoba, da su tri izašle iz nadzora, dok je u karantinu samo jedna osoba. Navodeći ove podatke, direktor Doma zdravlja Aleksandar Vasić rekao je da su testirane četiri osobe i da su sve negativne na virus korona, kao i lica iz Srebrenice i Zvornika koja su, takođe, testirana tokom vikenda.

Na sjednici je rečeno da je kontrolom utvrđeno da sve osobe poštuju mjeru nadzora, kao i da nije bilo kršenja policijskog časa.

Štab je odobrio poljoprivrednicima da prodaju svoje proizvode na gradskoj pijaci, uz upozorenje da se moraju pridržavati mjera zaštite od virusa korona, odnosno da poštuju određeno odstojanje i da obavezno nose zaštitne maske i rukavice.

Predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog krsta upoznali su članove štaba da ima dovoljno paketa namirnica koje, u saradnji sa angažovanim volonterima, dostavljaju materijalno ugroženim licima na području opštine Bratunac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana