Srebrenica: I đaci i nastavnici zadovoljni onlajn nastavom

Srna
Srebrenica: I đaci i nastavnici zadovoljni onlajn nastavom

SREBRENICA- Muzička škola “Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice, kao i ostale obrazovne ustanove u Republici Srpskoj, prekinula je rad s ciljem prevencije širenja virusa korona, ali je u međuvremenu uspješno organizovala i pokrenula onlajn nastavu.

Mladen Kojić iz ove škole rekao je da su odmah uspostavljeni kontakti i ubrzo je pokrenuta alternativa - nastava na daljinu na koju su se prilično navikli nastavnici, ali i učenici i njihovi roditelji.

Hor, bubnjarska i sekcija gitare redovno vježbaju, održavaju se časovi klavira i harmonike, izvodi kurs njemačkog jezika, a putem interneta organizuju se i fitnes vježbe.

Nastavnici su formirali “Viber” grupe, a komuniciraju i preko određenih aplikacija radeći sa djecom individualno ili u grupama, s ciljem da polaznici ove škole ne gube časove i kreativno koriste vrijeme dok su kod kuća, da vježbaju, uče i da napreduju i razvijaju svoje muzičke sposobnosti u periodu izolacije.

Umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” Ismar Porić rekao je da su u ovoj obrazovnoj ustanovi smatrali da je korisno za sve, a posebno za djecu, da komunikacija i saradnja bude nastavljena preko interneta.

“To smo uspjeli zahvaljujući modernoj tehnologiji i tako nastavljamo da vježbamo i u ovoj situaciji”, rekao je Porić.

Zaposleni u ovoj ustanovi dostavljaju sve raspoložive instrumente djeci na kućne adrese da mogu da vježbaju i prate onlajn nastavu, što je dodatno motivisalo učenike ove muzičke škole da prihvate ovakav način nastave i na taj način iskoriste slobodno vrijeme kod kuća.

“Kuća dobrih tonova” podržala je inicijativu grupe žena iz Srebrenice i ustupila im prostorije i raspoloživu opremu i materijal za šivenje zaštitnih maski.

Ova inicijativa je pokrenuta odmah nakon uvođenja mjera zaštite od širenja virusa korona, a žene su sve maske, koje su sašile, besplatno dijelile licima starijim od 65 godina, zatim zdravstvenim i drugim radnicima koji i u vrijeme pandemije redovno rade, a maske nisu mogli nigdje da kupe, budući da ih nema u prodaji.

Porić je naglasio da u ovoj situaciji treba da svi pokažu solidarnost i daju doprinos da ova kriza što bezbjednije bude prevaziđena - brinući o sebi, ali i o drugima.

“Moramo svi pokazati društvenu odgovornost i u vanrednim okolnostima pronaći način da se određene aktivnost održavaju, da se spriječi paraliza sistema i društvenog života i zbog toga smo organizovali nastavu na daljinu za polaznike naše škole da bi vrijeme u izolaciji proveli što kvalitetnije i sadržajnije”, poručio je Porić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana