Srebrenica: Donacija Vlade Srbije udvostručila prihode

K. Ć.
Srebrenica: Donacija Vlade Srbije udvostručila prihode

Srebrenica - Odbornici Skupštine opštine Srebrenica usvojili su u petak Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu, u iznosu 15,81 milion maraka, koji je za 8,67 miliona veći od planiranog.

Na tematskoj sjednici je usvojen zaključak da predstavnici političkih partija usaglase amandmane na predloženi nacrt i dostave ih Skupštini do naredne sjednice.

Načelnik Odjeljenja za finansije Vesna Kočević pojasnila je da su u rebalansirani budžet uvrštena sredstva koje je Vlada Srbije dala kao finansijsku pomoć srebreničkoj opštini.

- Zaključkom Vlade Srbije od 25. marta 2016. godine daje se opštini Srebrenica pomoć od šest miliona KM namijenjenih za prioritetne projekte, čiju je listu usvojila ova Skupština. U prijedlogu rebalansa planirano je i povećanje prihoda za dio neutrošenih sredstava iz 2015. godine u iznosu 2,48 miliona, koje je, takođe Vlada Srbije, uplatila na račun opštine - pojasnila je Kočevićeva i dodala da je rebalansom budžeta predviđeno i 168.867 KM, koliko će UNDP uplatiti za podršku malim i srednjim preduzećima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je 11. novembra 2015. godine prisustvovao investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, obećao je finansijsku pomoć ovoj opštini u iznosu od pet miliona evra. U opštinsku kasu su krajem prošle godine uplaćena dva miliona evra, a ostatak novca biće uložen u infrastrukturne projekte, koje je usvojila Skupština.

Odbornici su usvojili i Odluku o davanju saglasnosti za kupovinu zemljišta na kojem će biti izgrađena sportska dvorana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana