Srebrenica: Darovani roditelji 26 novorođenčadi

Srna
Srebrenica: Darovani roditelji 26 novorođenčadi

SREBRENICA - Predsjednik Fondacije "Blagoslovena Srebrenica" Milisav Marjanović tradicionalno je povodom Božića uručio zahvalnice roditeljima koji su dobili prinove između prošlogodišnjeg i današnjeg Božića i rekao da je na njihove račune uplaćeno po 140 KM za novorođenčad i isto toliko za njihove sestre i braću, ukupno 50 djece.

Marjanović je, nakon bogosluženja u srebreničkoj Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice i uručivanja zahvalnica roditeljima, rekao da je Fondacija prikupila 7.000 KM i da je novčana pomoć uplaćena za 26 bračnih parova.

On je rekao da Fondacija postoji deset godina i da djeluje pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a najveći donator Fondacije je opština Srebrenica.

Posebno je istakao da nekoliko pojedinaca već godinama svakog mjeseca izdvoje skromna sredstva za Fondaciju, odnosno podsticaj natalitetu, među kojima se ističu prosvjetni radnici.

Cilj Fondacije je da podstiče natalitet srpskog naroda u srebreničkoj opštini.

Marjanović je rekao da je zabrinjavajuće mali broj novorođenčadi u ovoj lokalnoj zajednici, ali da je prošla godina bila rekordna po broju novorođene srpske djece u srebreničkoj opštini od osnivanja "Blagoslovene Srebrenice".

On je pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu rad Fondacije i prilozima podstaknu natalitet, a mlade da sklapaju brakove i rađaju djecu jer bez potomstva nema ni budućnosti.

U Srebrenici je u 2021. godini rođeno petoro djece više nego godinu ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana