SRD "Ukrina": Pandemija uticala na smanjenje članstva

Srna
SRD "Ukrina": Pandemija uticala na smanjenje članstva

DERVENTA- Pandemija virusa korona uticala je na smanjenje broja članova i obustavila je većinu planiranih aktivnosti Sportskog ribolovnog društva (SRD) "Ukrina" iz Dervente, a rad je bio zasnovan na poštovanju svih uvedenih mjera na sprečavanju širenja virusa, zaključeno je na danas održanoj Skupštini ovog društva.

Predsjednik Upravnog odbora Nikola Strinić rekao je da je Društvo u protekloj godini imalo 333 člana, i to najviše starijih lica, koja imaju više od 65 godina.

- Svaka godina je sve teža, starosna polulacija među ribolovcima je pretežno preko 65 godina, pa samim tim i mortalitet se povećava. Do 14 godina imali smo šest članova, od 18 do 65 godina 143, straijih od 65 godina 139 članova. Imamo i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, kojih je 37 - rekao je Strinić.

Na Skupštini je rečeno da je pojava virusa korona spriječila Društvo da realizuje plan i program Takmičarske komisije i Kalendar takmičenja, te da je održana samo tradicionalna "Somijada" u julu na rijeci Savi.

Prema planu aktivnosti, Društvo će organizovati akciju čišćenja i održavanja obale, korita i prilaznih puteva rijeka Ukrine i Save.

U ime Saveza sportskih ribolovaca Republike Srpske Skupštini je prisustvovao Zdravko Ostojić, koji je istakao da je rad SRD "Ukrina" Derventa dobar, te pohvalio rad rukovodstva, ribočuvara i svih drugih koji doprinose zaštiti i očuvanju prirodnih ljepota rijeka Ukrine i Save.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana