Srbačkim sportistima više novca

D. J.
Srbačkim sportistima više novca

SRBAC - Za finansiranje sporta i fizičke kulture u ovoj godini iz budžeta opštine Srbac biće izdvojeno 140.000 KM, što je za 20.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da lokalna uprava konstantno ulaže u razvoj sporta, što potvrđuje podatak da su sredstva za ovu namjenu u 2017. godini iznosila svega 80.000 KM.

- Ovaj iznos će biti raspoređen za rad Opštinskog fudbalskog saveza, sportske organizacije od prve do treće kategorije i sufinansiranje troškova zakupa termina u sportskoj dvorani “9. januar” za treninge klubova, a svima su obezbijeđena određena povećanja - kazao je Miholjčić.

Odbornik SNSD-a Branko Grahovac pohvalio je povećanje sredstava za rad novoosnovanog Omladinskog stonoteniskog kluba “Srbac-Nativ” sa 600 na 2.000 KM, istakavši da se radi o sve zapaženijem klubu u Srpcu i Srpskoj, koji već ima zavidne rezultate u drugom rangu takmičenja u Srpskoj.

Grahovac, koji je i predsjednik drugoligaškog FK Sloga, rekao je da će najviše sredstava iz budžeta dobiti ovaj klub, 53.500 KM.

- Kao i svi, dobili smo veća sredstva u odnosu na prethodnu godinu, ali troškovi igranja u Drugoj ligi po sezoni iznose 90.000 KM. Na meni kao predsjedniku kluba je uvijek težak zadatak da obezbijedim preostala sredstva, na čemu zahvaljujem privrednicima i sponzorima - rekao je Grahovac.

Odbornik DNS-a Danko Dragojević kazao je da je vidljivo da većinu sportskih kolektiva koji egzistiraju u Srpcu čine fudbalski klubovi i apelovao da se podrži razvoj i drugih sportova.- Fudbal jeste dominantan, ali mislim da potencijal imaju i drugi sportovi, naročito stoni tenis, koji igra sve veći broj djece  - rekao je Dragojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana