Srbački vrtić proslavio pola vijeka postojanja

D. J.
Srbački vrtić proslavio pola vijeka postojanja

SRBAC - Vrtić “Naša radost” iz Srpca obilježio je pola vijeka postojanja manifestacijom “50 godina našeg carstva i drugarstva” koja je organizovana u Domu kulture “Uglješa Kojadinović”.

Uz igru i pjesmu polaznika vrtića posjetiocima je prikazan dokumentarni film u kojem su sadašnji i bivši direktori govorili o razvoju ove predškolske ustanove i događajima koji su obilježili njihove mandate, a putem fotografija iz raznih perioda mogao se vidjeti vrtić nekad i sad.

Direktorka Bogdana Miholjčić rekla je da je 1972. godine, kada je počeo sa radom, vrtić imao 20 polaznika i tri radnika, a danas 165 djece i 30 radnika.

- Ovo je posao koji se radi srcem i mi se trudimo da to i pokažemo. Radosni smo što se gradi novi vrtić koji će omogućiti bolje uslove rada i pružiti mogućnost da upišemo još više djece - rekla je Miholjčićeva.

Jela Vitomir, prva vaspitačica u srbačkom vrtiću, već godinama živi u Istočnom Sarajevu a poziv za dolazak je neizmjerno obradovao.

- Ovo veče me vratilo 50 godina unazad i prizvalo zaboravljene uspomene. Iako dugo ne živim u Srpcu, nikada nije prekinuta nit koja me vezivala za ovaj predivni gradić - rekla je Jela.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da se novi vrtić gradi sredstvima Vlade Srbije i Vlade Srpske i da će biti predat u upotrebu u septembru naredne godine, a imaće mogućnost da primi više od 200 djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana