Srbački penzioneri poklone isprobali na šahovskom turniru

D. J.
Srbački penzioneri poklone isprobali na šahovskom turniru

Srbac - Internacionalni šahovski majstor Miroslav Desančić iz Banjaluke, koji se nalazi na privremenom radu u Švajcarskoj, koji je donirao srbačkim penzionerima mermernu ploču za vanjski šah, nove figure i klupe za sjedenje, učestvovao je u šahovskom turniru kako bi isprobali poklone.

Desančić je turnir otvorio partijom sa internacionalnim šahovskim majstorom Milenkom Šibarevićem iz Banjaluke, a ovaj duel je završen remijem.

Da se radi o velikom zaljubljeniku u ovu drevnu igru, svjedoči i to da je jedan od najzaslužnijih što već 26 godina uspješno postoji Šahovsko društvo Sorab u Bazelu koje predstavlja pravu malu koloniju šahista sa područja bivše Jugoslavije.

Ovaj klub je čak dva puta postao vicešampion Švajcarske i osvajač Kupa Švajcarske, a bio je i pobjednik prvenstva sjeverozapadne Švajcarske.

- Nije mi žao da izdvajam novac za šah koji mi je mnogo pomogao u životu. Lično sam plaćao mnoge igrače, pa se znalo desiti da godišnje izdvajam između 50.000 i 80.000 franaka kako bismo imali kvalitetnu ekipu - istakao je Desančić koji se uspješno bavi privatnim biznisom u Švajcarskoj.

Srbačkim penzionerima obezbijedio je vrijednu donaciju jer voli doći u ovaj kraj, kao srbački zet.

Radove na ugradnji šahovske ploče pomogla je opština Srbac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana