Srbački odbornici pomažu blizancima da otputuju na ekskurziju

D. J.
Srbački odbornici pomažu blizancima da otputuju na ekskurziju

Srbac - Odbornici Skupštine opštine Srbac donijeli su odluku da se odreknu 10 odsto odborničke naknade, odnosno po 35 KM, kako bi blizanci Lazar i Ostoja Sember mogli otputovati na ekskurziju u Španiju, Italiju i Francusku.

Riječ je o učenicima slabijeg imovnog stanja koji su u osnovnoj školi u Razboju bili vukovci, a odličan uspjeh su nastavili u sva tri razreda Gimnazije.

- Raduje me što je prihvaćen moj prijedlog da se odreknemo dijela naknade, u čemu će učestvovati i opštinski funkcioneri, koji će izdvojiti po 50 KM, čime će se obezbijediti 1.500 KM, koliko im je potrebno za ekskurziju - rekla je odbornica SDS-a Mara Cvijanović-Delević.

Majka Dragica kaže da su obradovani ovom nagradom jer je ona jedina zaposlena u porodici i radi u trgovačkoj firmi.

- Da prikupljam novac za ekskurziju, trebalo bi mi pet plata da pokrijem troškove. Uz to, moj suprug Jovan i ja imamo i kćerku Zvjezdanu, takođe odličnu učenicu četvrtog razreda Medicinske škole - kaže Dragica Sember.

Ovo nije jedini human gest srbačkih odbornika, koji su odlučili da se ove godine odreknu cijele odborničke naknade u korist djece sa posebnim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana