Srbački Fond solidarnosti u akciji stambenog zbrinjavanja: Borci izgradili kuću ratnom drugu iz Kobaša

D. J.
Srbački Fond solidarnosti u akciji stambenog zbrinjavanja: Borci izgradili kuću ratnom drugu iz Kobaša

SRBAC - Fikret Bakonjić, demobilisani borac Vojske Republike Srpske iz Kobaša kod Srpca, nakon decenija iščekivanja, konačno će se sa sestrom i sinom useliti u novi dom, čija izgradnja je ovih dana završena uz pomoć Fonda solidarnosti Boračke organizacije Srbac.

Trošni zidovi stare kuće i dotrajali krov teško da bi izgurali još jednu zimu, zbog čega su Fikretovi saborci bili odlučni da mu pomognu. Nova kuća je površine 34 kvadratna metra, a uz pomoć dobrih ljudi očekuje se da će do kraja ljeta biti opremljena i spremna za useljenje.

- Kada je mjesna boračka organizacija predložila da se nađem među prioritetima za izgradnju kuće u ovoj godini, mojoj sreći nije bilo kraja. Ovo je za mene velika stvar jer nemamo redovna primanja i živimo veoma skromno. Konačno više neću strepiti od kiše i snijega, koji su mi stvarali vlagu, a prostorije će biti puno toplije - rekao je Fikret.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan kaže da su sredstva obezbijeđena jednim dijelom putem članarina iz kojih se finansira rad fonda, a značajnu pomoć uputili su donatori.

- Preko fonda smo nabavili materijal u vrijednosti od 5.166 KM, a ogromnu zahvalnost dugujemo privredniku Zoranu Kneževiću iz Nožičkog koji je izdvojio 4.000 KM za angažovanje privatne firme koja je obavila kompletne građevinske radove - kaže Plotan.

Dodaje da je ovo prva kuća koja je sagrađena u ovoj godini od tri koje su planirane, a novi dom dobiće i Drago Mirjanić iz Nove Vesi i Ostoja Balaban iz Kukulja. Osim tri nove kuće, za 11 članova će biti obezbijeđeni paketi sa građevinskim, elektro i vodomaterijalom za renoviranje, adaptaciju i dogradnju postojećih stambenih objekata.

Jedan od onih koga su predstavnici fonda obradovali ovih dana je i demobilisani borac prve kategorije Aco Mikulić iz Starog Martinca, koji je dobio kompletan materijal za renoviranje kupatila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana