Srbački Dom zdravlja: Bolji uslovi na ginekologiji

D. J.
Srbački Dom zdravlja: Bolji uslovi na ginekologiji

Srbac - U Domu zdravlja Srbac do kraja ovog mjeseca počeće da radi novo odjeljenje ginekologije koje će biti smješteno na trećem spratu ove ustanove.

Građevinski radovi su pri kraju, a u toku je instalacija opreme za rad ambulante.

Ginekološko odjeljenje se do sada nalazilo na spratu zajedno sa kancelarijama administrativnih radnika, što je narušavalo privatnost žena koje dolaze na pregled.

Kako bi rad ginekologije bio još bolji, nabavljen je najsavremeniji 3D dopler ultrazvučni aparat koji je kupljen novcem ustanove. Stigla su i tri klima-uređaja koja su obezbijedili Pravoslavna crkvena opština Srbac, Islamska zajednica iz Kobaša i njemačka kompanija "Hipp". 

- S obzirom na to da je odjeljenje smješteno u potkrovlju, klima-uređaji će biti od velike koristi. Željeli smo da pomognemo ženama da imaju još bolje uslove za preglede. Nadam se da će se u budućnosti rađati više djece, jer nas je sve manje - rekao je protonamjesnik Željko Sarić koji je sa direktorom Doma zdravlja Sašom Jovičićem obišao radove.

Jovičić je kazao da je ova ustanova u posljednje tri godine opremila gotovo sve medicinske službe, i to najvećim dijelom uštedama u poslovanju. Stigli su biohemijski aparati za laboratorijske pretrage, dva ultrazvučna aparata i mobilni ultrazvuk, holteri za kardiovaskularne bolesti i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu u Laktaše.

- Opremili smo ambulante porodične medicine po mjesnim zajednicama i pustili u rad ambulantu u Ćukalima nakon skoro dvije decenije. U planu je gradnja ambulante u Razboju, a investicija će iznositi oko 450.000 KM. Očekujemo pomoć Svjetske banke i resornog ministarstva - kazao je Jovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana