Srbačka biblioteka planira manifestacije: Ruske običaje približavaju mladima

D. J.
Srbačka biblioteka planira manifestacije: Ruske običaje približavaju mladima

SRBAC - Centar za izučavanje ruskog jezika, koji djeluje pri Narodnoj biblioteci u Srpcu, planira u februaru naredne godine da organizuje Dane ruskog filma u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

Direktor biblioteke Branko Savanović kaže da će akcenat biti stavljen na upoznavanje učenika osnovne škole sa ruskim običajima i tradicijom kroz prikazivanje animiranih, dječijih i dokumentarnih filmova.

- Predviđena je i saradnja OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” sa jednom osnovnom školom iz Ruske Federacije uz organizovanje manifestacije posvećene Danu pobjede nad fašizmom. Učenici će putem video-saradnje recitovati rodoljubivu poeziju svojih zemalja - rekao je Savanović.

Dodaje da će srbačka biblioteka raspisati konkurs za najbolje literarne i likovne radove na temu Dana pobjede nad fašizmom, a Ambasada Ruske Federacije će obezbijediti poklone za nagrađene radove.

- Na nedavnom sastanku sa savjetnikom Ambasade Ruske Federacije Jurijom Pičuginom dogovorena je i posjeta delegacije ambasade i organizovanje manifestacije na kojoj bi bio prikazan film o prirodnim ljepotama ili vjerskim objektima u Rusiji sa pratećom izložbom, a održaće se i predavanje na istu temu - rekao je Savanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana