Srbac: Za studentske stipendije 90.000 KM

Srna
Foto: Ilustracija

SRBAC- Opština Srbac raspisala je konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2021/2022. godinu, a za ove namjene u opštinskom budžetu je predviđeno 90.000 KM, kao i prošle godine.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom predaju se u Opštinskoj upravi, a rok za podnošenje zahtjeva je 4. februar.

Stipendije u mjesečnom iznosu od po 100 KM i u trajanju od sedam mjeseci biće dodijeljene prema socijalnom statusu, za postdiplomske studije i za ostale studente, rečeno je Srni u Opštinskoj upravi.

Pravo na stipendiju prema socijalnom statusu mogu ostvariti redovno upisani studenti prve i viših godina studija svih visokoškolskih ustanova, koji ispunjavaju jedan od posebnih uslova - da su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studenti bez roditeljskog staranja, studenti prve godine studija iz porodica sa četvoro i više djece, studenti čiji su roditelji korisnici stalne novčane pomoći i studenti sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica.

Pravo na stipendiju za postdiplomske studije mogu ostvariti redovno upisani prvi put studenti postdiplomskih studija koji se vode na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Pravo na stipendije za ostale studente mogu ostvariti redovno upisani prvi put, studenti druge i viših godina studija svih visokoškolskih ustanova, učenici vukovci i učenik generacije Centra srednjih škola "Petar Kočić" Srbac u 2021. godini.

Studenti mogu ostvariti pravo na stipendiju samo po jednom osnovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana