Srbac: Vlast ne poštuje odluke suda

C. M.
Srbac: Vlast ne poštuje odluke suda

Srbac - Opštinski odbor SNSD-a Srbac saopštio je juče da se vlast u ovoj opštini oglušila o sudsko rješenje kojim je naložena primopredaja vlasti, jer ne poziva novoizabranog predsjednika Skupštine opštine Gorana Gavranovića da preuzme dužnost.

Smijenjeni skupštinski funkcioneri Zoran Đukić i Dragica Vranić su u više navrata odbili da predaju fotelje zbog čega je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS podnijelo tužbu i zatražilo primopredaju vlasti sudskim putem.

- Rješenje Okružnog suda je stiglo 20. jula, ali je lokalna vlast ponovo odbila da preda mandate i stavila se u poziciju da tumači i sprovodi odluke po vlastitim pravilima. Nisu čak ni informisali novog predsjednika i sekretara o sudskom rješenju. Smatramo da je to nezakonit i nedemokratski čin i tražićemo da što prije bude ispoštovana odluka suda kako bi skupština mogla da nastavi normalan rad - naveo je srbački SNSD-e.

Podsjetili su da je nova skupštinska većina, koju čine SNSD-e i DNS legitimno izabrala nove funkcionere i da je opozicija bez ijednog argumenta blokirala rad zakonodavne vlasti, što je rezultiralo time da se sjednice ne održavaju više od tri mjeseca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana