Srbac uskoro dobija BFC SEE sertifikat: Bolji uslovi za privrednike i investitore

D. J.
Srbac uskoro dobija BFC SEE sertifikat: Bolji uslovi za privrednike i investitore

SRBAC - Opština Srbac ispunila je zahtjeve regionalnog standarda BFC SEE i stekla status opštine s povoljnim poslovnim okruženjem sa ostvarenih 87,33 od maksimalnih 100 poena, rekao je načelnik Mlađan Dragosavljević.

On ističe da je ova lokalna zajednica, odlukom Regionalnog savjeta, stekla pravo korišćenja i isticanja zaštićenog znaka sertifikacije u naredne tri godine.

- Evaluacioni tim sačinjen od stručnjaka iz regiona u proteklom periodu provjeravao je ispunjenost 10 kriterijuma i više od 60 potkriterijuma koje smo morali zadovoljiti kako bismo unaprijedili kvalitet usluga i informacija koje pružamo privrednicima i stranim investitorima. Vjerujemo da ćemo s ovim sertifikatom poboljšati uslove za poslovanje - rekao je Dragosavljević.

Sertifikat BFC SEE, između ostalog, potvrđuje stabilno poslovno okruženje i identifikuje opštinu koja nudi najbolje uslove za ulaganje i ima najveći potencijal za razvoj, što je veoma značajno za privredu i investitore koji žele da se presele ili prošire svoje poslovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana