Srbac: U vrtiću “Srbija” mjesta za 200 mališana

D. J.
Srbac: U vrtiću “Srbija” mjesta za 200 mališana

SRBAC - Opština Srbac u narednoj godini će dobiti novu fabriku u oblasti industrijskog tekstila u kojoj će biti zaposleno oko 100 radnika, a planiran je i završetak izgradnje društvenog doma u Razboju Ljevčanskom i novog vrtića koji se gradi sredstvima Vlade Srbije.

Govoreći o novoj fabrici, načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević rekao je da je u pitanju jedna renomirana austrijska kompanija, te da će fabrika biti izgrađena u industrijskoj zoni Crnaja.

- U toku je proces registracije preduzeća u RS koje će voditi ove aktivnosti. Sa pripremama za izgradnju objekta krenuće se odmah nakon formiranja novog skupštinskog saziva, odnosno kada budu usvojena sva potrebna akta - rekao je­ Dragosavljević.

On dodaje da novi investitor neće predstavljati konkurenciju postojećim proizvođačima tekstila u Srpcu jer se radi o drugoj vrsti proizvodnje.

Govoreći o novom vrtiću, Dragosavljević je rekao da se procedure privode kraju i da je u toku raspisivanje javnog poziva.

- Planirano je da do kraja iduće godine završimo objekat u kom će biti smješteno 200 mališana - istakao je Dragosavljević.

Ovu opštinu obišao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakavši da će novi vrtić, kao i mnogi drugi objekti u Srpskoj, nositi naziv “Srbija” te da će njegovom izgradnjom biti omogućeni bolji uslovi i zadovoljene potrebe za smještaj djece.

- Vlada Srbije za izgradnju vrtića izdvojiće 850.000 KM. Nakon toga slijedi faza opremanja, na čemu ćemo raditi po završetku građevinskih radova - rekao je Dodik.

On je obišao i mjesnu zajednicu Razboj Ljevčanski i obećao da će biti obezbijeđena dodatna sredstva za završetak gradnje društvenog doma, ističući da je veoma važno da ljudi imaju objekat u kojem će se okupljati.

- Vjerujem da će dom biti završen na proljeće i da ćemo se ponovo ovdje okupiti da proslavimo još jedan uspjeh važan za ovo mjesto - rekao je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana