Srbac u akciji za svoju legendu

D. J.
Srbac u akciji za svoju legendu

Srbac - Opštinska organizacija slijepih i slabovidih lica iz Srpca organizuje humanitarni koncert za svog dugogodišnjeg člana i aktivistu Slobodana Jankovića koji je obolio od karcinoma pluća.

Koncert će biti održan 18. juna u srbačkom Domu kulture sa početkom u 20 časova, a nastupiće muzičari iz Banjaluke, Gradiške, Prnjavora i Srpca.

Janković je omiljen među Srpčanima jer je i pored hendikepa postigao velike uspjehe. Iako mu je vid oštećen 95 odsto i teško se kreće, sedamdesetjednogodišnji Slobodan inspiriše svojim umijećem čak šest instrumenata, a bavi se i kuglanjem. Svirajući starogradsku i narodnu muziku osvajao je nagrade po Evropi, a medalje je dobijao i na kuglaškim prvenstvima.

- Bodo je heroj našeg vremena jer je i pored hendikepa podigao dvije kćerke i sina, iako mu je supruga Anđelka koja je bila 100 odsto slijepa umrla prije 16 godina. Preživio je nekoliko teških operacija i nadam se da će dobiti i ovu životnu bitku - rekao je predsjednik Opštinske organizacije slijepih i slabovidih Božidar Drinić.

Janković je poznat kao veliki humanista, a više od 20 puta je darovao krv za ugrožene.

- Pomogao je mnogima i nadam da će mu dobri ljudi uzvratiti. Cijena ulaznice za koncert je tri KM, a vjerujem da će biti onih koji će dati i više za našeg Slobodana - istakao je Drinić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana