Srbac: Slijepi i slabovidi dobili bolje uslove za druženje

D. J.
Srbac: Slijepi i slabovidi dobili bolje uslove za druženje

SRBAC - Slijepi i slabovidi iz Srpca su otvaranjem nove kancelarije u ovoj opštini nakon više decenija dobili adekvatan prostor za druženje i okupljanje.

Sekretar Opštinske organizacije slijepih i slabovidih Sanela Žujić rekla je da im je pomoć u obezbjeđivanju novih prostorija, koje se nalaze u tržnom centru Hiperkort, pružila opština Srbac.

Uz pomoć donatora, pored tehničke opreme, dobili su i šahovske table prilagođene za ovu kategoriju, tako da će njihovi članovi ovdje rado provoditi slobodno vrijeme.

- Velika prednost je što se novi prostor nalazi na prvom spratu. To je za nas olakšanje, jer moramo savladati manje stepenica u odnosu na prethodnu prostoriju u kojoj smo boravili. U jednoj od ranijih kancelarija nismo imali ni mokri čvor, što dovoljno govori u kakvim smo uslovima radili - rekla je Žujićeva.

Predsjednik Saveza slijepih RS Branko Suzić je rekao da je svojim angažmanom srbačka organizacija potvrdila dobar rejting na republičkom nivou, jer je trenutno rangirana na desetom mjestu od 22 slične organizacije u Srpskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana