Srbac: Romske porodice sele u nove kuće

D. J.
Srbac: Romske porodice sele u nove kuće

Srbac - U Crnaji kod Srpca počela je izgradnja dvije kuće za romske porodice, a do kraja juna biće sanirano šest kuća za pripadnike ove nacionalne manjine.

Vrijednost projekta je 144.000 maraka, od čega će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice obezbijediti 120.000, a opština 24.000 KM, uz prateću dokumentaciju i nadzor nad izvođenjem radova.

Radove je obišao predsjednik Skupštine opštine Zoran Đukić koji je iskoristio priliku da romskim porodicama čestita predstojeći Svjetski dan Roma koji će biti obilježen sutra.

- Srećna sam što ću konačno dobiti krov nad glavom i imati normalne uslove za život sa bratom Mehmedom i trogodišnjim sinom Igorom. Nezaposlena sam, a brat radi povremeno za nadnicu, i ne možemo sami da izgradimo kuću. Ostaje nam samo da nekako obezbijedimo novac za namještaj i priključak na struju i vodu - rekla je Jasmina Huskić.

Novoj kući se raduje i petočlana porodica Biljane Džaferović koji ističu da im je posebno drago što će troje maloljetne djece dobiti svoju sobu i kupatilo, jer su do sada živjeli u teškim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana