Srbac: Počela trka za stipendije

D. J.
Srbac: Počela trka za stipendije

SRBAC - Za stipendiranje srbačkih studenata u ovoj školskoj godini će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 90.000 KM, a svi zainteresovani mogu od danas do 4. februara da se prijave na javni oglas koji je raspisao načelnik opštine Mlađan Dragosavljević.

Stipendije za postdiplomske studije su namijenjene studentima koji su redovno upisani, prvi put, na postdiplomske studije i vode se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, a kojima će jednokratno biti isplaćeno 700 KM.

- Pravo na stipendiju prema socijalnom statusu mogu ostvariti redovno upisani studenti, prve i viših godina studija koji spadaju u kategoriju djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studenti bez roditeljskog staranja, studenti prve godine studija iz porodica sa četvoro i više djece, studenti čiji su roditelji korisnici stalne novčane pomoći i studenti sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica - rekao je Dragosavljević. Ovim studentima biće isplaćene stipendije u sedam rata po 100 KM, a isti iznos dobiće i redovni studenti druge i viših godina studija državnih i privatnih fakulteta.

- I ove godine omogućićemo stipendije učenicima vukovcima i učeniku generacije Centra srednjih škola “Petar Kočić” - rekao je Dragosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana