Srbac: Palim borcima iz Kobaša podižu spomenik

D. J.
Srbac: Palim borcima iz Kobaša podižu spomenik

SRBAC - Izgradnjom spomen-obilježja u Kobašu za pripadnike pravoslavne i islamske vjeroispovijesti, koji su se borili kao pripadnici Vojske Republike Srpske u proteklom ratu, biće završeno podizanje spomen-obilježja za poginule borce u svim mjesnim zajednicama na području Srpca.

Ovo je izjavio predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan i dodao da su već krenuli početni radovi koje finansiraju Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS, opština Srbac i Boračka organizacija.

- Radovi bi trebalo uskoro da budu završeni, a nakon toga ćemo organizovati osveštanje spomen-obilježja - rekao je Plotan.

Predsjednik komisije za spomenike i spomen obilježja Borivoje Vrsajković rekao je da je saglasnost za izgradnju spomen-obilježja dala i Skupština opštine Srbac.

- Donesena je odluka o izgradnji, a određena je zemljišna parcela koja je u neposrednoj blizini osnovne škole - rekao je Vrsajković.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Srbac Duško Mitrić je rekao da su obezbijeđena dodatna sredstva iz resornog ministarstva za sanaciju spomen-obilježja u Srpcu.

- U planu je rekonstrukcija centralnog spomen-obilježja koje je podignuto prije deceniju i po, a ovi radovi će takođe početi uskoro - rekao je Mitrić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana