Srbac: Paketići izmamili osmijeh stotinama mališana

D. J.
Srbac: Paketići izmamili osmijeh stotinama mališana

SRBAC - Epidemiološka situacija nije spriječila da i ove godine radost praznika osjeti više od 400 srbačkih mališana, koji su dobili poklon paketiće od javnih preduzeća i ustanova, te omladinskih organizacija.

Najviše njih je podijeljeno u sklopu humanitarne akcije “Jedan slatkiš - jedno dijete”, koju već 16 godina organizuje NVO “Milenijum”, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, Udruženjem građana “C.E.Z.A.R.” i Savjetom učenika Centra srednjih škola “Petar Kočić”.

Izvršna direktorica “Milenijuma” Sanela Vidović kaže da je paketiće dobilo 228 mališana iz porodica slabijeg imovnog stanja te sa poteškoćama u razvoju.

- Mnogi od njih ne bi dobili paketić da nema naše akcije i zato smo dali sve od sebe da je ne prekidamo i pored teškog perioda koji nas je zadesio - istakla je Vidovićeva.

Zbog pandemije je izostala i tradicionalna Dječija nova godina, ali je za djecu uzrasta do sedam godina juče organizovana dodjela paketića na gradskom trgu, koje je obezbijedila opština Srbac.

- Organizovali smo dolazak roditelja sa djecom u manjim grupama, a paketiće su preuzimali uz propisanu distancu - rekao je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić.

Izostao je i novogodišnji koncert u organizaciji Udruženja građana “C.E.Z.A.R.”, ali je paketiće dobilo 70 polaznika njihove škole engleskog jezika, sekcije malih kreativaca, hip-hopa i ritmičke gimnastike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana