Srbac: Odstrijelili šakala u blizini vrtića

D. J.
Srbac: Odstrijelili šakala u blizini vrtića

SRBAC - Kada je sa prijateljima iz lovačke grupe “Golub” krenuo proteklog vikenda u lov na predatore, srbački lovac Velibor Petković nije ni sanjao da će odstrijeliti šakala u užem gradskom jezgru, na svega 300 metara od vrtića.

Petković, koji je član Lovačkog udruženja “Srna” iz Srpca, kaže da se kretao sa prijateljima šumovitim područjem naselja Inađol, na samom ulazu u grad, kada su spazili ne jednog, već čak dva šakala.

- Kretali su se u paru i uspjeli smo veoma brzo reagovati i ustrijeliti jednog, dok je drugi, nažalost, pobjegao. Za ne povjerovati je da su se kretali tako blizu gradskog područja jer se u blizini nalazi i najprometnija srbačka ulica - rekao je Petković.

Predsjednik udruženja “Srna” Goran Savanović čestitao je kolegama lovcima iz ove lovačke grupe, koji su u akciji odstrijelili i dvije lisice.

- Radi se o iskusnim lovcima koji su pokazali da imaju ne samo oštro oko već i dobru procjenu da bi predatora moglo biti i na samom gradskom području. Pohvalio bih i lovačku sekciju iz Kobaša, koja je proteklog vikenda organizovala hajku u kojoj je lovac Mehmed Konjuhovac takođe odstrijelio jednog šakala - rekao je Savanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana