Srbac novo sjedište Volonterskog servisa

D. J.
Srbac novo sjedište Volonterskog servisa

SRBAC - Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” iz Srpca preuzelo je ulogu sekretarijata Volonterskog servisa Republike Srpske, čime je dobilo privilegiju da postane novo sjedište ove republičke organizacije, koja postoji od 2014. godine i u čijem sastavu se nalazi 14 lokalnih volonterskih servisa iz cijele Srpske.

Funkciju izvršnog direktora u sekretarijatu u narednom periodu će vršiti Tanja Šnjegota, rukovodilac srbačkog udruženja, koje je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasilo za najboljeg organizatora volontiranja u Republici Srpskoj u 2019. godini.

- Rezultati koje smo ostvarili omogućili su nam da dobijemo ovu privilegiju, koja je istovremeno i velika odgovornost. Kroz bazu lokalnog volonterskog servisa u Srpcu u proteklih desetak godina je prošlo oko 400 volontera. Prošle godine aktivno ih je bilo čak 180 koji su učestvovali u brojnim aktivnostima u Srpcu i cijeloj regiji - rekla je Šnjegota. Ona očekuje da će srbačko udruženje dati veliki doprinos razvoju i unapređenju Volonterskog servisa RS, koji je u prethodnih pet godina imao više od 240.000 volonterskih sati i dao veliki doprinos cijeloj društvenoj zajednici, a naročito ranjivim kategorijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana