Srbac: Načelnik odjeljenja smijenjen zbog nerada

Anita Janković
Srbac: Načelnik odjeljenja smijenjen zbog nerada

Srbac - Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić uručio je otkaz načelniku Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne djelatnosti Zoranu Đuriću zbog, kako tvrdi, višegodišnjeg lošeg rada.

Ćirić je nedavno Đuriću dao negativnu ocjenu rada drugu godinu zaredom, baš kao i načelniku Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dušanu Simiću, koji je za sada ostao na svom radnom mjestu.

Načelnik Srpca već duže vrijeme nije zadovoljan Đurićevim radom, jer, kako kaže, ne izvršava radne zadatke i samostalno odlučuje o raspisivanju tendera.

- U cijelom mandatu svoj posao nije radio kako treba, a javne nabavke i tendere nije sprovodio. Najnoviji primjer je izgradnja puta u selu Mali Sitneši, gdje je trebalo da sprovede tender za uklanjanje betonskih propusta koji iz dvorišta izlaze na put. Mašine su došle da kopaju put, a taj beton nije bio uklonjen - pojašnjava Ćirić.

Ističe da je otkaz Đuriću dao zbog višegodišnjeg nerada, a da je put u Malim Sitnešima samo kap koja je prelila čašu.

- Spremao sam se na put za Poljsku i zamolio ga da sprovede taj tender, a kada sam se vratio dočekao me je neurađen posao. Kad sam ga pitao zašto, rekao je da nije znao. E kad ne znaš, evo ti otkaz - istakao je Ćirić.

On je kao jedan od primjera Đurićevog nerada naveo nepoštovanje naloga republičke inspekcije o sanaciji vodoprivrednih objekata. Prema Ćirićevim riječima Đurić ovaj posao nije obavio na vrijeme, pa je opštinska uprava kažnjena sa 3.000, a načelnik opštine sa 1.000 KM.

- Sprovodio je tendere tamo gdje je njegova firma mogla raditi, a ostale je redovno opstruisao. Njega za nerad niko ne krivi, već mene, jer je načelnik, pobogu, odgovoran za sve. E, pa dosta je - rekao je Ćirić.

Takođe smatra da Đurić više računa polaže svom partijskom šefu u NDP-u nego njemu, kao načelniku opštine.

- Đurića i Simića nikada ne bih postavio za načelnike odjeljenja da to nisu zahtijevali koalicioni partneri prilikom podjele vlasti. Oni su mi nametnuti, a građani trpe zbog njihovog neodgovornog rada - kaže Ćirić i dodaje da ako se slične greške dogode i Simiću i njemu slijedi otkaz.

S druge strane, Đurić kaže da neće sjediti skrštenih ruku, te da će angažovati advokata da bi opovrgao Ćirićeve navode koji su doveli do prestanka radnog odnosa.

Dodaje da ga je za šefa odjeljenja imenovala Skupština opštine, koja ga jedino može razriješiti dužnosti, te da je to razlog više da potraži pravdu na sudu.

- Otkaz mi je dao zbog mog navodno lošeg rada, iako smatram da sam vrlo časno, odgovorno i pošteno radio taj posao. Otkako Skupština ne radi, načelnik zavodi diktaturu i lično sam od njega doživio svakakva poniženja i uvrede. Čak je od mene tražio i sprovođenje protivzakonitih radnji - žali se Đurić.

Ističe da je imao jednu negativnu ocjenu za rad, a ne dvije, kako tvrdi Ćirić.

- Znam samo za jednu, jer mi druga nikada nije uručena i ta druga je falsifikat. Svi službenici iz mog odjeljenja su ocijenjeni da su dobro i odlično obavljali svoj posao, a ja, koji sam rukovodio njima, negativno, pa gdje je tu logika - pita se Đurić.

Trpe i rukometaši

Zoran Đurić obavlja i funkciju predsjednika Rukometnog kluba Srbac, za koji takođe tvrdi da je proteklih godina bio u nemilosti načelnika. On ističe da se novac za rad kluba isplaćuje na kašičicu, zbog čega nemaju kvalitetne uslove za takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana