Srbac: Mališani dogodine u novom vrtiću

D. J.
Srbac: Mališani dogodine u novom vrtiću

SRBAC - Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević i direktor firme “Ehta-R” iz Dervente Dragoljub Ćustić potpisali su juče ugovor o završetku izgradnje i opremanja novog objekta vrtića u Srpcu.

Za drugu fazu radova biće izdvojeno 1.230.000 KM, a sredstva će obezbijediti Vlada RS. U prvoj fazi uloženo je oko 850.000 KM. Nastavak izgradnje očekuje se za desetak dana, a ugovoreni rok je osam mjeseci.

- Planirana je izrada fasade, postavljanje stolarije, uvođenje elektro i vodo instalacija i drugi radovi. Riječ je o ozbiljnoj firmi i ne sumnjam da će kvalitet i rokovi biti ispoštovani - rekao je Dragosavljević.

On je istakao da nastavak izgradnje nije mogao početi ranije jer je jedan od ponuđača uložio žalbu, koja je na kraju odbačena.

- To je uticalo da izgubimo dragocjeno vrijeme. Vjerujem ipak da ćemo prije nadolazeće zime uspjeti da završimo dobar dio posla - istakao je Dragosavljević.

Ćustić je izrazio želju da u Srpcu i regiji bude još više ovakvih projekata koji će doprinijeti poboljšanju nataliteta.

- Nadam se da će se na ovim prostorima rađati više djece. Očekujem da će već u idućoj školskoj godini mališani boraviti u novim prostorijama vrtića - rekao je Ćustić.

Novi vrtić gradi se na površini od 1.687 kvadratnih metara i moći će primiti oko 200 djece. Imaće mnogo bolje uslove za igru i obrazovanje u odnosu na sadašnji vrtić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana