Srbac: Lokalna kasa u suficitu

D. J.
Srbac: Lokalna kasa u suficitu

SRBAC - U prvih šest mjeseci ove godine ostvaren je suficit u iznosu od 200.110 KM što pokazuje da je budžet opštine Srbac stabilan i da se sve obaveze izvršavaju po planu, izjavila je načelnica lokalnog Odjeljenja za finansije Zorica Stamenić.

Ostvarena budžetska sredstva iznosila su 6,65 miliona KM ili 48 odsto od godišnjeg plana, a budžetska potrošnja 6,45 miliona KM ili 47 odsto.

- Najvećim dijelom se radi o poreskim i neporeskim prihodima koji su iznosili 5,5 miliona KM, a ostalo se uglavnom odnosi na primitke za zgradu za mlade bračne parove od korisnika stanova, primitke od prodaje opštinskog zemljišta i transfere od resornih ministarstava za socijalnu zaštitu, sufinansiranje deficitarnih zanimanja i manifestacija - rekla je Stamenićeva.

Dodaje da su sredstva za isplatu dugova namjenski trošena i zaključno sa 30. junom ove godine dugoročne obaveze iznosile su 7,88 miliona KM, a godinu dana ranije 8,79 miliona, dok su takođe smanjene i kratkoročne obaveze za oko 200.000 KM u proteklih šest mjeseci i trenutno iznose 2,55 miliona KM.

- U posljednjih sedam godina dugoročne obaveze su smanjene za čak 7,27 miliona KM, a kratkoročne obaveze za 4,24 miliona KM - istakla je Stamenićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana