Srbac: Junacima iz crtaća obradovala djecu

D. J.
Srbac: Junacima iz crtaća obradovala djecu

Srbac - Aleksandra Novaković (19) obradovala je više od 40 djece sa hendikepom ukrasivši njihovo udruženje u Srpcu junacima iz crtanih filmova.

Ova studentkinja prve godine pedagogije u Banjaluci prenijela je na zidove likove Mikija Mausa, Duška Dugouška, Spužva Boba i ptičice Tviti, gotovo u originalu, iako prije toga nije imala nikakvog dodira sa profesionalnim slikarstvom.

- Još od malih nogu sam voljela slikati iz hobija. Izrazila sam želju da volontiram u Centru za djecu sa posebnim potrebama i tako iskoristim svoj talenat da uljepšam njihov prostor. Drago mi je što im se svidjelo - kaže Novakovićeva.

U oslikavanju koristi tonere za bojenje zidova. Nema neku posebnu tehniku, dovoljno je samo da "skenira" pogledom fotografiju crtanog junaka, a onda je vjerno prenese na zid.

- Naš centar je dobio sasvim drugu dimenziju i izgleda mnogo toplije, a djeca su presrećna. Na našu molbu, Aleksandra je oslikala i logo udruženja koji krasi ulaz u našu ustanovu. Radi se o stvarno velikom talentu - rekla je predsjednik Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor", Mira Tatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana