Srbac: Izvoru donirali 1.380 evra

D. J.
Srbac: Izvoru donirali 1.380 evra

Srbac - Humanisti iz Špajera prikupili su 1.380 evra za opremanje novoizgrađenog Centra za djecu sa posebnim potrebama u Srpcu.

Pomoć je Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor" uručio poznati srbački humanista Vojko Aleksić koji je radni vijek proveo u ovom njemačkom gradu.

- Pričao sam našim zemljacima u Špajeru kako je u Srpcu izgrađen predivan objekat za boravak djece sa određenom vrstom hendikepa. Tada je Slobodan Pejić pokrenuo akciju kojoj se odazvalo dosta ljudi. Oni su na ovaj način htjeli pokazati da djeca nisu sama sa svojim problemima - rekao je Aleksić, koji je lani donirao 270 evra za nabavku novogodišnjih i božićnih paketa za mališane iz "Izvora".

Predsjednik udruženja "Izvor" Mira Tatić rekla je da će novac biti namijenjen za kupovinu "bobat" kade za podvodnu masažu djece, a njena vrijednost je 20.000 maraka.

- Nemamo dovoljno novca za ovo pomagalo pa pozivamo i druge humaniste da nam pomognu kako bismo ga u dogledno vrijeme nabavili i tako olakšali terapije - rekla je Tatićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana