Srbac: Izložba skulptura i promocija knjige posvećene imenu opštine

D. J.
Srbac: Izložba skulptura i promocija knjige posvećene imenu opštine

SRBAC - Izložbom drvenih skulptura Ranka Kresojevića iz Poveliča pod nazivom “Moj drvljenik iz prirode” i promocijom knjige “Srbac - monografski zapisi”, sutra će biti obilježena 89. godišnjica otkako je Srbac dobio ime koje danas nosi.

Organizatori kulturnih događaja su opština Srbac, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” i Centar za kulturu i sport Srbac.

Izložba skulptura biće otvorena u Domu kulture “Uglješa Kojadinović”, a na njoj će biti predstavljeno više od 60 skulptura koje su izradile vješte ruke penzionera Ranka Kresojevića, velikog zaljubljenika u prirodu.

- Ranko je prve skulpture izradio prije više od šest decenija, a napravio ih je blizu 500. Ovo mu je druga izložba koju organizuje u Srpcu, a među skulpturama će se moći vidjeti i popularni Vučko, maskota Olimpijskih igara u Sarajevu 1984 - rekao je sekretar srbačke “Prosvjete” Ranko Šarić.

Nakon izložbe, u sali Skupštine opštine Srbac biće promovisana monografija “Srbac - monografski zapisi”.

- Knjiga je napisana na 428 stranica i obiluje sa 369 fotografija, brojnim dokumentima, ilustracijama i raznovrsnim podacima koji datiraju još od rimskog doba - rekao je Šarić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana