Srbac: Gavranović traži skupštinski pečat

C. M.
Srbac: Gavranović traži skupštinski pečat

Srbac - Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine (SO) Srbac Goran Gavranović zatražio je juče od bivšeg predsjednika Zorana Đukića da mu preda skupštinski pečat i omogući punovažnost skupštinskih odluka usvojenih na prošlonedjeljnoj sjednici.

- Sve usvojene odluke biće dostavljene Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS, u čijoj je nadležnosti da riješi nastali problem - istakao je Gavranović, koji u Skupštini djeluje kao odbornik SNSD-a.

On je voljom većine od 13 odbornika SNSD-a i DNS-a izabran za novog predsjednika SO, dok je za potpredsjednika imenovan odbornik SNSD-a Teodor Stojković, a za sekretara SO Slađana Škrbić iz iste partije.

Na sjednici je pokrenut postupak za opoziv načelnika Srpca Drage Ćirića, koji ne priznaje usvojene odluke i nije prisustvovao ovom zasjedanju zajedno sa sedam odbornika NDP-a, PDP-a i SP-a, kao i dva odbornika SDS-a, dok su preostala dva odbornika SDS-a ipak učestvovala u radu parlamenta.

- Njihove odluke su ništavne jer sjednica nije bila legalna. Tražio sam odlaganje jer nam nisu dostavili sve materijale u zakonskom roku i nezakonito su obavili smjene. Zbog toga ćemo tražiti sudsku zaštitu - rekao je Đukić.

On je juče obavljao redovne dužnosti na svom starom radnom mjestu, baš kao i smijenjeni sekretar SO Dragica Vranić. Oni su najavili da neće napuštati funkcije jer očekuju pozitivan ishod žalbi koje će uputiti nadležnim organima.

Sjednica

Sjednica srbačkog parlamenta prekinuta je nakon svega 13 od 51 predviđene tačke, a nastavak je predviđen u toku ove ili iduće sedmice.

Od zanimljivijih tačaka koje slijede na rasporedu su prijedlozi za razrješenje zamjenika načelnika opštine i načelnika odjeljenja Administrativne službe opštine Srbac.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana