Srbac: Dom kulture na proljeće u novom ruhu

D. J.
Srbac: Dom kulture na proljeće u novom ruhu

SRBAC - Centar za kulturu i sport iz Srpca biće u oktobru naredne godine domaćin Festivala omladinskih pozorišta RS, a do tada će biti završena rekonstrukcija Doma kulture, za šta će biti izdvojeno 50.000 KM.

Ovo je izjavio direktor Centra Radovan Mitraković, koji je rekao da će festival biti održan u organizaciji Asocijacije omladinskih pozorišta RS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS, uz čiju pomoć će se obezbijediti sredstva za sanaciju.

- Koncept festivala je takav da svake godine drugi grad bude domaćin, a nakon njegovog završetka u mjestu gdje je održan ulože se materijalna sredstva u objekte kulture ili se osnaži jedna pozorišna grupa da nastavi samostalan rad. Budući da je Dom kulture već decenijama u lošem stanju, odlučili smo da kroz ovaj projekat izvršimo njegovu potpunu rekonstrukciju - kazao je Mitraković. Radovi će započeti krajem ove godine, a Dom kulture će već na proljeće biti spreman za upotrebu.

- Planiramo da obezbijedimo novo ozvučenje, mikrofone i miksete za rad, remontujemo binu i uradimo novu nosivu rampu na koju će se postaviti osam pozorišnih i četiri koncertna svjetla. Planirana je i izgradnja kontrolne sobe sa svim elektro i upravljačkim instalacijama - rekao je Mitraković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana