Srbac: DNS pojačan kadrovima iz SNSD-a

Anita Janković
Srbac: DNS pojačan kadrovima iz SNSD-a

Srbac - Novo rukovodstvo srbačkog DNS-a pojačalo je svoje redove sa nekoliko članova SNSD-a, među kojima je dojučerašnji potpredsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Željka Drinić, ali i Daliborka Lakić, koja je godinama bila u najužem rukovodstvu srbačkog Aktiva žena SNSD-a.

Neočekivani prelasci uslijedili su nakon što je predsjednik DNS-a Marko Pavić raspustio opštinski odbor ove partije u Srpcu zbog lošeg rada i imenovao Miloša Budića za povjerenika. Budić je takođe bio kadar SNSD-a, a prije nekoliko mjeseci uzeo je člansku kartu DNS-a.

Izvor "Glasa" tvrdi da su motivi za transfere nezadovoljstvo pojedinih članova, koji nisu mogli naći mjesto na odborničkoj listi SNSD-a za lokalne izbore. To je bio glavni razlog da promijene stranački dres i obezbijede mjesto na listi DNS-a. Neki od njih su nezadovoljni i vođenjem srbačkog SNSD-a u posljednjih par godina.

Najveće iznenađenje predstavlja prelazak Drinićeve, koja je ujedno član Mladih socijaldemokrata. Zbog svog zalaganja na lanjskom saboru SNSD-a ušla je i u Glavni odbor ove partije. Na pitanje zbog čega je napustila SNSD, Drinićeva je kratko odgovorila da ne želi komentarisati prelaz u DNS, ističući da su razlozi lične prirode.

U novom DNS-u, kako stvari stoje, neće biti mjesta za doskorašnjeg predsjednika i odbornika ove partije u lokalnom parlamentu Ljubu Rakića. On kaže da je ovo najgori mogući scenario za DNS i SNSD, budući da su koalicioni partneri na državnom nivou.

- Postavlja se pitanje da li je to sad jedna ili dvije stranke, jer svi članovi novog DNS-a, u stvari su bili članovi SNSD-a. U Srpcu više ne postoji DNS, to je SNSD u malom i svi novi članovi vode politiku "crvenih" - priča Rakić.

On je istakao da dok je bio na čelu DNS-a u Srpcu nije dozvoljavao slične prelaske, zbog čega je i smijenjen.

- Ne želim više biti dio DNS-a, kao ni 19 smijenjenih članova koji će se sa mnom prikloniti jednoj od partija - rekao je Rakić i dodao da imaju ponudu tri partije, Izvorne SDS, Ekološke stranke RS i treće koja je najizvjesnija za priklonjenje, ali ne žele otkrivati o kome je riječ.

Rakić je do sada promijenio više partija.

Predsjednik OO SNSD-a i kandidat za načelnika Mlađen Dragosavljević kaže da ova stranka radi jedinstveno, te da se zbog dva, tri slučaja ne može govoriti o osipanju.

- Par osoba je zbog ličnih interesa postupilo tako. Novi DNS nema veze sa SNSD-om, bićemo s njima u koaliciji, to nije pod znakom pitanja, ali njihovi članovi ne rade za nas - rekao je on.

Očekuje se da podrška novog DNS-a Dragosavljeviću neće doći u pitanje, budući da su ove dvije stranke koalicioni partneri na državnom nivou.

Cilj

Kako će izgledati novi OO DNS-a u Srpcu još nije poznato, ali se računa i na dolaske kadrova iz drugih partija.

"Glas" saznaje da je cilj DNS-a da ima najmanje jednog do dva odbornika, što se u protekle četiri godine pokazalo kao ključni faktor u srbačkom parlamentu, gdje je jedan glas odlučivao o skupštinskoj većini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana