Sportisti “Kajak-kanu rafting Semberija” čiste smeće sa riječnih obala

Srna
Sportisti “Kajak-kanu rafting Semberija” čiste smeće sa riječnih obala

BIJELjINA - Članovi udruženja “Kajak-kanu rafting Semberija” iz Bijeljine očistili su danas divlju deponiju smeća sa obale rijeke Save i pozvali na očuvanje čistoće i kvaliteta voda u Republici Srpskoj.

Ovo udruženje, u saradnji sa Pan evropskim univerzitetom “Aperion”, organizuje ekološku kampanju “Zaštitimo naše rijeke, naše je bolje” i do kraja godine planira niz akcija kako bi obale bile očišćene od smeća.

“Da bi prezentovali turistički potencijal naših rijeka, omogućili razvoj sportova na vodi i uživali u bogastvu kakvo imamo, moramo voditi računa o odlaganju otpada koji je sve prisutnije u prirodi”, rekao je novinarima predsjednik kajakaškog udruženja Velemir Zekić.

Ekološka akcija na obali Save održana je u selu Brodac, na lokalitetu “Savska oaza”, gdje kajakaši namjeravaju da urede prostor za svoj rad i takmičenja, ali i lijepo izletište na vodi.

Zekić je naveo da će tokom ljeta organizovati i javne časove kajaka i školu kajaka za djecu.

Prema njegovim riječima, Bijeljina kao grad na dvije rijeke ima veliki potencijal za razvoj sportova na vodi i takmičenja u ovim sportovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana